Detartrajul: cea mai bună profilaxie pentru menţinerea sănătăţii dentare

Chiar dacă respectaţi normele de igienă dentară şi vă alimentaţi corect, nu puteţi preveni în totalitate apariţia plăcii bacteriene şi acumularea de tartru. Bacteriile se adună de fiecare dată când bem sau mâncăm şi multe persistă chiar şi după ce spălăm dinţii sau după ce folosim alte măsuri de igienizare.

Pentru a ne păstra dinţii şi gingiile sănătoase, specialiştii în stomatologie recomandă să efectuăm periodic un detartraj, fie manual sau un detartraj cu ultrasunete. Vă întrebaţi cât costă un detartraj? Cu siguranţă mai ieftin decât tratamentul diverselor afecţiuni dentare ce pot surveni datorită acumulării de tartru. La clinica stomatologică Dentarbre primiţi un tratament stomatologic de calitate la un preţ avantajos, mai ales dacă beneficiaţi de ofertele periodice.

De ce aţi avea nevoie de undetartraj?

Detartrajul este un pas esenţialpentru menţinerea sănătăţii orale. Altfel spus, este o metodă de profilaxiefoarte eficientă. Placa bacteriană şi tartrul irită gingia, producândsângerarea ei la utilizarea periuţei de dinţi sau la contactul cu alimente maidure. Gingia adăposteşte foarte multe bacterii şi toxinele lor sunt nocivepentru sănătatea orală, ba chiar şi pentru întregul organism.

Efectul profilactic al detartrajului constă în faptul că ajută laprevenirea sau, în unele situaţii, depistarea cariilor. De asemenea, detartrajul reduce riscul apariţiei unorboli generale, a gingivitei şi a bolii parodontale (popular – “parodontoză”), care pot fi urmate de pierderea treptată a dinţilor. Pentru a evitasituaţiile problematice şi complicaţiile considerabile, sunt absolut necesarevizitele profilactice la stomatolog şi procedurile preventive (detartrajul face parte din această listăde servicii stomatologice).

În mod normal, detartrajul se efectuează o dată lajumătate de an. Totuşi, depozitele de tartru se formează mai repede sau maiîncet în funcţie de pH-ul şi compoziţia salivei fiecărei persoane şi demăsurile de igienizare pe care le aplică persoana respectivă. Prin urmare,frecvenţa efectuării acestei proceduri pate varia de la caz la caz.

Cetipuri de detartraj există

După cum am menționat mai sus, există 2 tipuri de detartraj: manual şi cu ultrasunete. În clinicile moderne se efectuează cel mai des procedura de detartraj cu ultrasunete, care nu prezintă riscuri. Detartrajul este singura metodă eficientă de a scăpa de tartru – absolut esenţială pentru menţinerea sănătăţii orale, a zâmbetului sclipitor şi a bunăstării organismului.

La final, procedura stomatologică este completatăprin periaj profesional şi Airflow, pentru îndepărtarea petelor.Puteţi opta şi pentru fluorizare,adăugând un strat protector pe suprafaţa dinţilor.

Cum alegeţi tipul de detartraj ce vi se potriveşte

Pentru a beneficia de un astfel de tratament profilactic la clinica stomatologică Dentarbre, vă puteţi programa direct pe site sau prin apel telefonic. Pe lângă serviciile stomatologice profesionale de profilaxie dentară, precum fluorizarea, sigilarea șanțurilor și fosetelor, detartrajul cu ultrasunete, air flow şi periajul profesional, beneficiaţi şi de îndrumări cu privire la măsurile personale de îngrijire dentară. Alegeţi procedurile stomatologice ce se potrivesc necesităţilor dumneavoastră, la preţuri accesibile şi un nivel de calitate deosebit.

MENU

Meniu