Avantajele unui tratament endodontic în clinica Dentarbre

Dinții nu pot fi tratați oriunde, în orice cabinet dentar, oricând. Există o serie de intervenții, proceduri și tratamente dentare care pot fi efectuate doar în clinicile corespunzător dotate, cu experți specializați într-un domeniu îngust – iar tratamentele endodontice fac parte din această categorie. De ce? Să analizăm pe rând fiecare aspect și ce beneficii are tratamentul endodontic în clinica stomatologică Dentarbre.

Dotare tehnică excelentă – importanța instrumentelor calitative și a unui microscop endodontic performant

Există o diversitate impresionantă de instrumente utilizate pentru un tratament de canal, cea mai generalistă fiind categorizarea lor după aplicabilitate. Așadar, există instrumente:

  • pentru lărgirea orificiului de intrare a canalului radicular;
  • pentru permeabilizarea canalului radicular;
  • pentru lărgirea și planarea canalului radicular;
  • pentru determinarea mărimii canalului radicular;
  • pentru înlăturarea conținutului radicular;
  • pentru obturarea canalului radicular.

Ca material, ele pot fi construite din aliaj crom-nichel, oțel ”de pulbere”, oțel suedez sau aliaj titan-nichel. Alegerea materialului contează pentru că influențează durabilitatea (iar o mare parte din neplăcutele retratamente endodontice sunt cauzate de fragmentarea instrumentelor în proces). Contează mult și standardizarea instrumentelor endodontice. Aceasta are o mare însemnătate etico-deontologică, deoarece presupune alegerea instrumentelor verificate în timp, sistematizate și aprobate de specialiști, dar și în practică, deoarece permite într-un timp scurt alegerea corectă a instrumentarului necesar. Într-un șir de țări există standarde naționale dar majoritatea lor sunt concordate cu standardul ISO 3630, care a fost aprobat de către Comitetul Tehnic 106 al Organizației Mondiale de standarde (ISO/TC106). Evident, un pacient venit într-o vizită urgentă nu are timp să analizeze calitatea instrumentelor (iar adesea nu are nici cunoștințele sau calificarea necesară) – în asemenea cazuri să știi că medicul tău stomatolog lucrează cu instrumente din materiale calitative, de o rezistență admirabilă și atestate după standarde internaționale este suficient pentru a avea încredere în specialist.

Microscopul endodontic performant este un alt must-have pentru tratamente endodontice cu grad înalt de eficacitate. În dotarea Dentarbre dispunem de unul de ultimă generație, pentru a facilita considerabil atât diagnosticul, cât și etapele tratamentului. Deoarece prețul tratamentului endodontic depinde de gravitatea situației și complexitatea canalelor radiculare (numărul lor, amplasarea, forma), contează mult orice ajutor suplimentar, pentru ca toată procedura să fie maxim simplificată, iar costul tratamentului – să fie minimalizat. Microscopul endodontic folosit în clinică are un magnificator apocromatic în 5 trepte 0,4/0,6/1/1,6/2,5, oferind astfel un câmp vizual de neegalat și distanţe focale şi optică superioare. Prin urmare, el îmbunătățește cu mult vizibilitatea, scade riscul fracturării instrumentelor și crește calitatea procedurii, astfel se evită necesitatea unei intervenții repetate.

Datorită dotării tehnice performante, suntem mai mult decât un oarecare cabinet stomatologic din sectorul 2, Colentina – suntem clinica potrivită pentru tratamente endodontice de orice dificultate.

Experiența de lucru a medicului – element cheie în succesul tratamentului endodontic

Efectuarea manipulărilor în acest domeniu necesită un nivel ridicat de profesionalism și experiență de la un specialist, deoarece, de fapt, orice tratament endodontic este o intervenție asupra țesuturilor din interiorul dintelui, care sunt responsabile de nutriția și funcțiile sale vitale, deci esențiale pentru funcționalitatea danturii. Așadar, orice eroare în proces poate declanșa infecția tisulară suplimentară și pierderea unității dentare. Dacă procedura se desfășoară cu o calitate ridicată – și conform statisticilor, până la 97% din toți dinții sunt tratați cu succes endodontic – atunci cu o lucrare protetică în timp util, dintele își va servi proprietarul cel puțin încă zece ani, chiar dacă situația părea fără speranță înainte.

De facto, un medic dentist-endodont (sau endodont) este o specializare destul de îngustă, prin urmare, un astfel de tratament astăzi este cel mai adesea efectuat de specialiști cu înaltă calificare, cu un profil mai larg: dentiști-terapeuți. Dacă totuși pacientul ajunge pe mâna specialistului perfect antrenat în a rezolva problema sa, desigur rezultatul va fi pe măsură așteptărilor.

Te-ai convins de avantajele unui tratament endodontic în clinica noastră? Te așteptăm!

MENU

Meniu