Programează-te acum pentru o consultație gratuită!

Dr. Maxim Fîntînari
Informatii utile despre albirea dentara
Voi vă albiți dinții? Eu da!
Un zâmbet sănătos ce lasă la vedere dinți albi și strălucitori reprezintă o combinație a percepției „frumuseții“ și a „sănătății”!
Zâmbetul este unul dintre instrumentele noastre de comunicare și poate influența semnificativ prima impresie a oamenilor.
Ce este de făcut atunci când zâmbetul nu are culoarea pe care ne-o dorim? E simplu, albirea dentară.
Percepția privind importanța și caracteristicile culorii dentare este, fără îndoială diferită de la un individ la altul, dar fumatul, obiceiurile alimentare necorespunzătoare, precum și consumul excesiv de cafea sau vin roșu, efectul antibioticelor luate în copilărie sau, pur și simplu trecerea anilor pot duce la schimbarea culorii dinților către alb-gălbui.
Procedura de albire profesională este destul de simplă și confortabilă.
Izolarea gingiilor și folosirea pe suprafața externă a dintelui a unui gel de albire pe bază de peroxid de hidrogen ne oferă un rezultat imediat iar dinții vor fi cu 3 – 8 nuanțe mai albi.
Însă, menținerea nuanței albe a dinților necesită un efort precum: evitarea alimentelor şi a băuturilor colorate, o igienă orală impecabilă şi continuarea tratamentului efectuat în cabinet cu un tratament disponibil la domiciliu.


Existând și mituri e bine de știut care sunt motivele false ce stau în calea unui zâmbet perfect.
1. Albirea dentară subțiază smalțul dinților și este o procedură dureroasă
Mitul despre sensibilitatea care apare în 50% din cazuri imediat după tratament poate fi combătut, demonstrând contrariul cu ajutorul produselor profesionale de desensibilizare, iar fluorizarea fiind obligatorie după fiecare ședință.
2. Efectele nu sunt durabile
Se întămplă destul de des ca pacienții să facă o confuzie între albire dentară profesională și igienizarea profesională. Ședința de profilaxie (igienizare), care constă în detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare, curăță dantura, oferindu-i un aspect mai strălucitor, chiar și mai alb – aspect ce nu poate fi comparat cu rezultatele obținute în urma albirii dentare profesionale, dinții devenind cu câteva nuanțe mai albi și cu un efect ce se păstrează respectând indicațiile de mai sus.
Nu este indicată albirea dentară:
- gravidelor și femeilor care alaptează;
- pacienților cu vârste sub 16 ani;
- persoanelor alergice la produselor de albire;
- persoanelor cu boli gingivale, fisuri la nivelul dinților;