Odontoterapie

Tratamente

Odontoterapie. Cum şi de ce apar cariile?

Odontoterapia este ramura de servicii stomatologice a medicinei dentare ce se ocupă cu tratamentul cariei dentare, a efectelor și complicatiilor acesteia, precum și cu tratamentul traumatismelor dentare sau tratament după implant dentar.

Ce sunt cariile? De ce avem carii?

Caria dentară este o afecțiune a cavității orale ce se manifestă prin distrucția țesuturilor dure componente ale dintelui (smalț, dentină, cement). Cauza este reprezentată de acțiunea bacteriilor nocive de la nivel oral, care in condiții favorabile (igiena precara, umiditate, caldură) vor produce acizi capabili sa demineralizeze si să slăbeasca rezistența acestor țesuturi.

Cum se poate observa în primă instanță prezența cariei?
  • durerile dentare;
  • sensibilitatea la rece, cald sau dulce;
  • respiraţia devine urât mirositoare (halenă fetidă);
  • dinţii prezintă coloraţii negre, maronii sau gri pe anumite suprafeţe, etc.

Tratamentul cariei dentare variază în funcției de gradul de afectare al dinților. În faza incipientă a procesului carios, se recomandă periajul cu paste fluorate sau tratamente cu fluor. O metodă frecventă de tratament este obturația, materialul care acoperă cavitatea și reface dintele până la forma inițială. Această metodă se utilizează după ce specialistul a îndepărtat caria. În situația în care dintele este puternic afectat, medicul specialist apelează la coroana de substituție, ce reconstruiește total sau parțial dintele. Dacă rădăcina dintelui este puternic afectată se recurge la chirurgie dentară extracție, acesta fiind înlocuit cu o punte sau un implant.

Prețuri Odontoterapie

Procesul de formare a unui dinte cariat dintr-un dinte sănătos - tratament a unui medic dentar la fiecare etapă a formării.

Oferta Tratament Dentar

Ofertă Implant Dentar și Coroană

Profită de oferta pentru implant dentar + bont protetic + coroană metalo-ceramică total fizionomică.
Preț promoțional de 3000 RON pentru Implant ARDS sau 3500 RON pentru Implant Megagen!
Ofertă limitată până pe 31.03.2022!

Program

  • Luni - Vineri:9:00 - 21:00
  • SÂmbătă:Închis
  • Duminică:Închis

Contactează-ne!

Fă o programare online sau sună acum!

Pareri Dentarbre Dental Clinic

Pareri

Recomand! Am fost extrem de mulțumită de modul în care am fost tratată, iar cabinetul și dotarile sunt impecabile!

Raluca

O pacientă mulțumită, București

O echipă minunată și dedicată, întotdeauna zâmbitoare și primitoare care te face să uiți de durere și să te întorci cu plăcere. Mulțumim Dl. Dr. Maxim pentru înțelegerea și efortul dânsului de a rezolva și cea mai mica problemă într-un timp atât de scurt.

Cosmin

Un pacient fericit, București

O echipă excelentă, niște profesioniști dedicați care fac să dispară orice urmă de durere. Felicitări! O să revin cu placere de fiecare dată.

Anamaria

O pacientă fericită, București
MENU

Meniu