Cât costă un detartraj? Importanță, preț, avantaje

Profilaxie dentară
15.03.2023
2446

Înainte de a afla ce presupune detartrajul sau cât costă un detartraj dentar, vă invităm să aflați de ce este atât de important pentru sănătatea dvs. orală:

Detartrajul nu este doar o curățare profesională a dinților, ci este foarte important în prevenirea afecțiunilor parodontale (termen popular – “parodontoză” ), retracției gingivale și resorbției osoase.

Nu în zadar, se recomandă de către medicii stomatologi efectuarea acestuia de 2 ori pe an.

Ce este detartrajul dentar?

Medicul dentist va începe procedura cu o examinare detaliată a gurii.

  • Detartraj cu ultrasunete este o manoperă simplă și nedureroasă sau foarte puțin dureroasă, dar utilă cum am aflat mai devreme, care se efectuează de către medicul dentist cu un aparat de detartraj cu ultrasunete care prin vibrațiile sonice ajută la eliminarea tartrului, plăcii bacteriene și biofilmului de pe suprafața dintelui atât supra cât și subgingival. Nu are efecte secundare, dar în cazul pacienților cu depuneri mari de tartru poate apărea o sensibilitate pentru câteva zile.
  • Periajul profesional curăță suprafețele dentare și ajută la lustruirea acestora după detartraj.
  • Airflow dentar este o metodă care presupune utilizarea unui dispozitiv din care iese un jet de aer comprimat, apă și pulbere specială pentru această manoperă cu un miros plăcut, direct pe suprafața dintelui cu scopul de a înlătura petele dentare, dacă acestea există și de a curăța spațiile interdentare.
  • Airflow-ul poate fi urmat de fluorizare, dacă este cazul, și are ca scop întărirea suprafeței dinților și reducerea hipersensibilității prin aplicarea fluorului.

Cum se va simți?

Pe lângă efectele benefice ale detartrajului, după efectuarea manoperei, cu siguranță veți simți o prospețime în gură. Află mai multe despre cum se face detartrajul.

Cât costă un detartraj dentar cu ultrasunete?

Manoperă Preț detartraj
Detartraj cu ultrasunete 150 RON / arcadă
Periaj profesional – ambele arcade 100 RON
Igienizare cu prophy jet (Airflow) 100 RON
Ofertă completă prevenție (ambele arcade) 250 RON

Avantajele efectuării unui detartraj la Dentarbre Dental Clinic:

  • Păreri/recenzii pozitive ale pacienților care ne-au vizitat
  • Preț competitiv
  • Medici specialiști care asigură calitatea excepțională a serviciilor prestate
  • Ambianță plăcută și caldă suplimentată de dotările tehnice de ultimă generație

Interesant pentru dvs.

Beneficiile profilaxiei dentare regulate: Impactul pozitiv asupra sănătății dentare și generale
Beneficiile profilaxiei dentare regulate: Impactul pozitiv asupra sănătății dentare și generale
Căutați o modalitate sigură de a vă păstra un zâmbet uimitor, ținând cont în același timp de sănătatea generală? Profilaxia dentară obișnuită este răspunsul! Dincolo de albire clasică și de periaj profesional, profilaxia dentară joacă un rol esențial în promovarea igienei orale optime, prevenirea unei serii de probleme dentare și chiar protejarea bunăstării generale.
Mai mult
Lupta cu bacteriile – cea mai bună metodă de prevenire a bolilor dentare
Lupta cu bacteriile – cea mai bună metodă de prevenire a bolilor dentare
Igiena dentară corespunzătoare are două roluri de bază: te ajută să ai un zâmbet frumos și te protejează de multe boli. Există studii în care s-a demonstrat legătura dintre: diabet, anumite boli ale oaselor și chiar boli ale sistemului circulator cu igiena bucală precară. Totodată, medicii avertizează că femeile care au carii dentare sau infecții dentare vor întâmpina dificultăți în perioada sarcinii. Deci, ce măsuri de profilaxie dentară te-ar putea proteja?
Mai mult
Cât costă un detartraj? Importanță, preț, avantaje
Cât costă un detartraj? Importanță, preț, avantaje
Înainte de a afla ce presupune detartrajul sau cât costă un detartraj dentar, vă invităm să aflați de ce este atât de important pentru sănătatea dvs. orală: Detartrajul nu este doar o curățare profesională a dinților, ci este foarte important în prevenirea afecțiunilor parodontale (termen popular – “parodontoză” ), retracției gingivale și resorbției osoase. Nu în zadar, se recomandă de către medicii stomatologi efectuarea acestuia de 2 ori pe an.
Mai mult
Cauzele și tratamentul cariilor dentare
Cauzele și tratamentul cariilor dentare
Istoria tratamentului cariilor dentare datează de mii de ani. În antichitate, oamenii foloseau o varietate de metode, inclusiv mestecarea ierburilor precum menta și smirna și utilizarea mierii și a uleiului pentru a calma durerile de dinți.
Mai mult
Ce trebuie să cunoască stomatologul despre tine înainte de o procedură dentară?
Ce trebuie să cunoască stomatologul despre tine înainte de o procedură dentară?
În general, oamenilor nu le surâde prea tare ideea de a merge la dentist, mai ales dacă se confruntă cu anumite probleme dentare. Totuși, sănătatea dentară este absolut vitală pentru menținerea sănătății întregului organism, de aceea este important să efectuezi controlul de rutină la dentist de cel puțin 2 ori pe an. Astfel, vei preveni afecțiunile dentare, te vei obișnui cu ambianța din cabinetul dentar și vei putea chiar să stabilești o relație de încredere și prietenie cu medicul tău. O astfel de relație facilitează efectuarea tratamentului pentru dentist, dar și pentru pacient.
Mai mult
Cum ai grijă de dantură după detartraj?
Cum ai grijă de dantură după detartraj?
Procedura de detartraj este esențială pentru păstrarea unei danturi sănătoase. Cu toate acestea, după efectuarea procedurii, efectul obținut poate fi menținut doar printr-o igienă orală meticuloasă. Trebuie să periezi zilnic dinții și să folosești apa de gură, deoarece astfel vei curăța resturile din zonele mai puțin accesibile și vei restabili pH-ul normal în cavitatea bucală. În caz contrar, problema va reapărea rapid și se va agrava, ducând, cel mai probabil, la apariția cariilor dentare. Așadar, am pregătit o serie de sfaturi pentru îngrijirea dinților după detartraj, atât pe termen scurt, cât și reguli pentru perioade de timp îndelungate.
Mai mult
Cele mai bune practici pentru o igienă orală sănătoasă și cum să le implementezi în rutina ta zilnică
Cele mai bune practici pentru o igienă orală sănătoasă și cum să le implementezi în rutina ta zilnică
Un zâmbet strălucitor și sănătos este un indicator direct al faptului că există o igienă orală corectă. Astfel, pentru a avea o dantură sănătoasă, trebuie să avem grijă mereu de sănătatea dinților și a gingiilor, în caz contrar, în cavitatea bucală se pot dezvolta sute de bacterii și milioane de microbi, care ulterior pot provoca sensibilitate dentară și chiar carii dentare. Pentru a preveni cele mai frecvente probleme legate de dinți și a avea o dantură sănătoasă, e recomandat să urmăm câteva sfaturi extrem de importante.
Mai mult