Ortodonție

Vrei să zâmbești mai mult?

Aparatul dentar este cel mai ieftin și eficient mod
de a obține un zâmbet grozav.

Vino la o consultație!


Un studiu realizat de Asociația Americană a Ortodontilor arată că 87% din cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au recunoscut că după tratamentul ortodontic au reușit să își îmbunătățească relațiile și să dezvolte altele mai ușor cu cei din jur.

Beneficiază și tu de acest avantaj!

5 semneze vizibile că ai nevoie de un aparat dentar

 • dinții sunt înghesuiți;
 • dinții sunt rotiți față de axul lor normal;
 • dinții sunt situați prea în față sau prea în spate față de poziția lor normală pe arcada dentară;
 • dinții superiori nu se potrivesc cu cei inferiori când muști;
 • ai spații libere în dantură după extracții sau alte lucrări dentare.

Dacă vrei să știi mai mult despre fiecare tip de aparat dentar, programează-te acum la o consultație.

Soluții pentru dantura ta

Aparatele ortodontice fixe sunt cele mai des întâlnite și eficiente aparate dentare folosite în tratamentul ortodontic modern. Oferind rezultatele cele mai bune, pot fi aplicate la orice vârstă. În funcție de materialul din care sunt realizate, aparatele ortodontice fixe pot fi: metalice, ceramice și transparente.

Aparatul dentar cu brackeți și arcuri din metal este realizat din oțel de înaltă calitate și este cea mai accesibilă metodă pentru îndreptarea maxilarului. Avantajele sunt prețul redus, perioada de tratament scurtă, durabilitatea crescută.


Aparatul dentar cu brackeți din ceramică este mai puțin vizibil decât aparatele metalice, dar mai fragil. Materialul ceramic utilizat pentru brackeți poate fi alb, similar culorii dinților, sau cu diferite grade de transparență. Avantajele sunt: oferă o imagine estetică, vizibilitate redusă în comparație cu aparatul metalic, eficiență și confort mai mare. Dezavantaj: acest tip de brackeți se fracturează des.

Aparatul dentar cu brackeți din ceramică este mai puțin vizibil decât aparatele metalice, dar mai fragil. Materialul ceramic utilizat pentru brackeți poate fi alb, similar culorii dinților, sau cu diferite grade de transparență. Avantajele sunt: oferă o imagine estetică, vizibilitate redusă în comparație cu aparatul metalic, eficiență și confort mai mare. Dezavantaj: acest tip de brackeți se fracturează des.

Aparatul dentar cu brackeți din safir este cea mai elegantă soluție dintre aparatele dentare. Odată aplicat, safirul este aproape invizibil pe dinți, confortabil la atingere și în utilizare. Dintre toate aparatele dentare fixe, acesta este cel mai solicitat în clinica noastră.
Află mai multe detalii despre aparatele dentare fixe pe blogul nostru.

Aparatele ortodontice mobile sau plăcile ortodontice sunt aparatele dentare ce se mențin pe maxilar cu ajutorul elementelor active și se pot scoate în orice moment de către pacient.

Se pot aplica de la o vârstă fragedă, deoarece se potrivesc atât dentiției temporare, mixte, cât și celei definitive.

 • ajută la creșterea oaselor maxilare;
 • ajută la coborârea și lărgirea bolții palatine prin decondiționarea respirației orale;
 • crearea și menținerea spațiului necesar erupției dinților permanenți;
 • dirijează erupția dinților permanenți;
 • scade riscul de fractură a dinților anteriori;
 • corectează obiceiuri vicioase ca: sugerea degetelui, deglutiția infantilă, sugerarea buzei superioare și buzei inferioare, interpunerea unor obiecte între dinți ca de exemplu pix, creion, rosul unghiilor;
 • corectează înghesuirile dentare.

Tratamentul ortodontic nu doar îmbunătățește zâmbetul, ci și sănătatea dentară făcând curăţarea mai uşoară, previne uzura dinților și apariția altor probleme articulare ale mandibulei.

Vezi ce zic pacienții noștri

Ce spun pacienții despre noi?

Ce altceva trebuie să știi despre tratamentul ortodontic

 • Medicul ortodont va analiza poziția și forma dinților tăi și va stabili ce tip de aparat dentar este cel mai potrivit pentru tine și cât timp e necesar să îl porți.
 • Procedura de fixare durează în medie 1 oră.
 • Tratamentul ortodontic nu are limită de vârstă. Niciodată nu e târziu să ai un zâmbet sănătos și frumos.
 • În medie o dată pe lună vei merge la cabinet pentru controlul de rutină și lucrări pentru activarea aparatului dentar.
 • Aparatul dentar nu provoacă durere.
 • Noua tehnologie dentară a făcut procesul de purtat aparatul dentar mai uşor şi mai eficient ca niciodată.

Muncim pentru zâmbete frumoase la prețuri corecte

Tratamentul ortodontic este una dintre cele mai bune investiții în aspectul și sănătatea ta.
Vei ști de la începutul tratamentului ce costuri ai de suportat și ce reprezintă acestea.

Dacă vrei să știi mai mult despre fiecare tip de aparat dentar, programează-te acum la o consultație.

De ce să ai încredere în noi?

La Dentarbre Dental Clinic, 5 ani în urmă am făcut promisiunea că vom face din fiecare pacient, un prieten mulțumit și fericit care va veni cu drag la noi. Acum avem peste 1500 de prieteni fericiți și mai încrezuți de sine.

Și pentru că tratamentul ortodontic durează cel puțin 1 an, te poți convinge singur de acest lucru. Vei fi tratat nu doar la cel mai înalt nivel posibil, dar și cu mare grijă, respect, zâmbete, profesionalism și dedicație.

Vino la consulțație și cunoaște-o pe dna. Ceauș Cristina, specialistă în ortodonție și estetică dentară care te va ajuta să obții un zâmbet frumos și sănătos.

Mai ai alte întrebări?

Fă chiar acum o programare la consultație!
MENU

Meniu